Byla jsem na UZV 💓...

Ahoj všichni....přeji vám krásný den...:-)
Dnes je úterý odpoledne a já začínám psát další článek...a doufám, že ho také dnes dopíšu a odešlu! Chystám se k tomu už od pátku...:-(
Kam mizí ten čas, tedy vážně netuším...vždy zaregistruju jen ráno, když pro mne Štěpka přijde do ložnice a spolu vstáváme...a pak zase večer když jdu spát. Chodíme spát celkem brzy...někdy třeba v půl desáté, skoro vždy s manželem společně, ještě si oba čteme..Prostě se máme rádi...:-).A většinou moc nevím jak ten celý den uběhl...protože to tedy letí!!! Dopoledne dohlížím na Štěpánku, občas trochu poradím a při tom ještě něco míchám, krájím, smažím nebo něco podobného...zkrátka vařím. A ještě je nutné obstarat další věci...a že jich je! Manžel je zavřený v pracovně a pracuje...Pořád vlastně něco dělám...to je můj aktuální život "invalidního důchodce"...je to náročnější "práce" než jsem mívala v kanceláři...ale tam to asi bývalo zase náročné psychicky. Tak třeba včera jsem se doma během dne moc "neohřála". Dopoledne jsem byla ve slánské nemocnici na objednaném UZV srdce. Musela jsem se trochu hodit do gala, když jsem vylezla z domu mezi lidi....a tím hodit do gala jsem myslela učesat se!!! No, ráno mám tedy ránu...vlasy, i když jsou krátké, tak dokážou udělat na hlavě vrabčí hnízdo, které trčí do všech stran. Jen ti vrabci mi tam chybí...:-) Musím si prostě umýt nebo alespoň namočit komplet hlavu a pak mokré vlasy trochu dotvarovat...v rámci možností...ale občas se mi to nedaří ani pomocí speciálního vosku na vlasy. No, možná to nebude voskem, ale rukama...:-(
Pak jsem se tedy vydala do nemocnice, spíš jela autem, abych byla dříve doma...Štěpánka měla zatím samostudium...Byla sama doma, protože manžel musel výjimečně do Prahy do práce na nějaké jednání. Ale byla jsem jen ve Slaném  v nemocnici, kam jsem dle instrukcí, prošla jediným možným vstupem do nemocnice tedy vstupem budovy "B"...tam jsem odpověděla na pár dotazů, že jsem zdravá, nekašlu atd. pak mi sestra změřila teplotu a já pokračovala do budovy "A" na echo srdce. Normálně je tato ambulance v prvním patře, hned vedle interního oddělení, ale nyní v nouzovém stavu, je v přízemí...oddělena. Asi po 15 minutách mne vzali na vyšetření, jako jindy mi stejný lékař provedl vyšetření, dostala jsem zprávu a informaci, že je srdíčko naprosto zdravé...což je super! A já odešla...Párkrát jsem si vydezinfikovala ruce...i když jsem se snažila na nic nesahat, tak stejně asi 3x než jsem opustila nemocnici...dalo by se říci, že za každým rohem...:-) No, prevence není nikdy dost!  Pak jsem se ještě zastavila v Lidlu...jen pro pár věcí. Opět vybavena dezinfekcí a ještě gumovými rukavicemi! Připadám si teď trochu jako blázen...když jsem dříve odcházela z domova, tak jsem si brala jako nejnutnější věci něco jiného než teď. Dříve to byli klíče od domu, a auta, sluneční brýle, hodinky, peněženka a mobil. A teď...HLAVNĚ rouška, gumové rukavice, dezinfekce tekutá, dezinfekční ubrousky a pak hlavně hodinky, ve kterých mám aplikaci s  platební kartou a platím s nimi. Teď už vlastně asi nepotřebuju peněženku...peníze v ní snad ani nemám, protože se s nimi nikde platit moc nedá. A v gumových rukavicích, než člověk dokáže peněženku z batohu vytáhnout, je také zážitek...a lovit pak v ní peníze nebo jen kartu je tedy hrůza...No, ony ty samotné gumové rukavice v teple jsou vopruz! Ale dost stěžování...hlavně ať jsme zdraví!!!! A co teprve zdravotníci!!! Jsou to borci!!! A na výběr nemají...a ještě jsou většinou velmi milí!!!
Pak jsem se tedy vydezinfikovaná vrátila domů...hned do koupelny a ještě ruce vydrhnout mýdlem, teprve pak jsem šla za Štěpkou a ohřála oběd...naštěstí nám zbyla od neděle rajská! A po obědě jsem zase odjela....nejdříve umýt auto, skoro nebylo vidět z okýnka, jak bylo zaprášené...a moc jsem si to na samoobslužné myčce užila! Mě to tak bavilo....za 60 kaček, které jsem vhodila do automatu, jsem už pak nevěděla co mám mýt, auto se blýskalo a na displeji stále zbývalo asi 30 Kč...Byl to pro mě krásný relax a zážitek!!! Pak jsem skočila "nutně" do lékárny...potřebovala jsem nějaký super rychlý přípravek na růst vlasů!!! Fakt se mi nějak zasekly...vidím to vizuálně i centimetry to ukázaly...od posledního měření, které bylo před měsícem mi povyrostly jen o 5 mm!!!! to je tedy dost málo!!! Kdyby alespoň ten obvyklý průměr ...tedy 1 cm...ale jen 5 mm...to není vůbec vidět!!! Tak doufám, že se to zlepší...koupila jsem nějaký pilule na růst vlasů, jsou asi 2,5 cm velké...skoro jako malý granáty! Berou se dva denně...mám už v sobě 4 "granáty" tak snad se vlasy vzpamatují a zase vyrazí! No, řekneme si za měsíc...:-) Jinak si myslím, že hustota je více než dobrá..Ale ta barva!!!! To nějak nemůžu pořád skousnout...nejsem zvyklá být takhle tmavá-hnědovlasá! Už jsem tedy domluvená s kadeřnicí...mám doporučení od kamarádky, ta nosí parádní krátký účes...a ještě krásný bílý melír...tak na ní vždy tak obdivně a závistivě civím...taky chci!!! Tak mne objednala ke své dvorní kadeřnici..je specialistka na krátké vlasy, termín mám nějak koncem května...tak jsem zvědavá co si na hlavě nechám "vyrobit"...ale nebojte pak vám sem dám fotku...:-) jen aby se po pilulích vlasy nerozjely a já za měsíc neměla blond mikádo!!!! No, to by byla ale krááááása...ale asi trochu scifi!
Jinak se mám zdravotně dobře...jen na pár neduhů, které moc neřeším. Mám teď třeba opar...to asi znamená, že jsem trochu unavená...což někdy jsem, usnu třeba v sedm v obýváku u zpráv, pak se proberu a po deváté jdu zase spát...
No, a v neděli jsem měla zvláštní probuzení...Bylo asi půl osmé, když mne probudilo něco mokrého v dlani, kterou jsem měla částečně pod tváří a ležela jsem na boku...Z nosu mi tekla krev, která mi tekla trochu do dlaně a pak na polštář! Vstala jsem a odešla i s polštářem do koupelny...zastavila jsem krev, pak jsem namočila do studené vody povlak i polštář...umyla jsem si tvář i dlaň. Nechápu co to bylo...Je ale pravda, že mi krev teče "zase" častěji...Někdy když se vysmrkám, nebo se spustí jen tak...častěji ráno. To jsem mívala při chemo vlastně každý den. Pak to přestalo a teď mi krev zase teče častěji. Možná to může souviset s biologickou léčbou nebo je to nějaký "pozůstatek" právě z chemo...ale jinak se cítím dobře. Tak se zkusím zeptat, až půjdu "už" zase příští týden na onkologii..pokud budu mluvit s lékařkou. Ale jinak dobrý...jsou krásné slunečné dny, tak to člověku hned dodá energii...A včera jsem si jí dodaly se Štěpánkou dosyta...:-)
Byly jsme v lesoparku, 4 dospělé holky a 4 děti...tedy skupinka do 10-ti osob...děti si moc pěkně pohrály, jezdily na koloběžkách , čutaly si s míčem a další...a my "velké" jsme zase probraly všechno možné i nemožné...máme to všechny doma skoro stejné...učení se dětmi (máme je věkově podobně) a pak to neustálé vaření...Jo, jo všude je to stejné...vyrazily jsme ve dvě z domova a vrátily jsme se až v půl sedmé...naštěstí máme s sebou vždy dostatek jídla a pití...vždyť venku vyhládne...většinou mají děti hlad hned po pár minutách!
No, a dneska jsme se docela pobavily u angličtiny...jen jsme si odpoledne četly nějaký článeček a pak jsem Štěpku zkoušela ze slovíček...a ty její úvahy a přemýšlení mne dost baví...no, řehtaly jsme se, pak už vzájemně jen tomu smíchu...občas třeba vymyslí česko-anglické slovo, a to je sranda! No, a před chvílí, když jsem si otevřela počítač, abych dopsala článek, tak jsem ještě mrkla do mailu...No, a to byla další nálož smíchu...:-)
Z angličtiny měly děti za úkol vypracovat jednoduché cvičení a zaslat paní učitelce mailem. Štěpka vlastní e-mail nemá, tak jsem zaslala paní učitelce já. No, a tady je to úskalí stejného jména...
V mailu byl jen pozdrav, v textu...že zasílám v příloze úkol a rozloučení...včetně jména. V mailu u mého jména mám i fotku... (no, tedy jako devítiletá nevypadám...bohužel) No, a paní učitelka odepsala..."Děkuji Štěpánko, moc chválím, jsi velmi šikovná"...tak jsme se pobavily, že nevíme kterou nás chválí....jestli mě za odeslání mailu nebo Štěpku za to vypracované cvičení...Jo, jo to ta shoda jména...chvála určitě patřila Štěpánce...ale já jsem si tedy malinkatou zásluhu také připsala...a hlavně nás to pobavilo, zasmáli jsme se celá rodina a to je hlavní...být veselí a v pohodě! Zrovna jsme už dva měsíce doma...7 týdnů domácí výuky a dva týdny navíc (nemoc a jarní prázdniny)...také jsem měla už skoro dva měsíce ty gelové nehty...zrovna na to domácí vaření, uklízení a další práce, taková smůla!...ale byly opravdu moc hezké, pevné a byla jsem s nimi maximálně spokojená...ALE...už byly opravdu velmi odrostlé, skoro do půlky lůžka. Ty délky jsem zvládla parádně 2x zkrátit na vrtačce s "brousícím nástavcem"...a tentokrát jsem musela opilovat a obrousit i plochy nehtu...trochu jsem se bála, abych si ty nehty nezbrousila moc...ale nakonec jsem ten gel dostala dolů celý. Pak ještě dopilovala pilníčkem, ale nehty teď musím lakovat regeneračním lakem, okraje jsou trochu slabší. Každopádně si ty nehty zase nechám udělat, byly výborné a technika "ombré" naprosto skvělá a přirozená. Jen si musím počkat než salony otevřou...no, a do té doby budu regenerovat a lakovat tím zdravým lakem...Jo, a vlastně ty pilule na vlasy jsou zároveň i na nehty...tak snad "zregeneruju úplně celá".Možná jednoho rána budu zírat, kdo to stojí před zrcadlem...:-)
Tak to jen tak na okraj...ze života "důchodce", který je momentálně nejvíce úča a kuchařka v jednom...:-) Jo,a zaslechla jsem tady "stížnost"...prý už nemáme žádnou buchtu ke snídani! Tak zítra budu ještě navíc pekařka...co já zase upeču???? To je pro mě nejhorší...něco vymyslet!!!!

...tak já jdu tedy trochu přemýšlet, snad něco vymyslím...:-)

DOBROU NOC a krásné slunečné dny vám všem...
p.s. a stále se opatrujte!!!
Štěpánka...:-)


listopadové focení pro Avon...:-)
(kdo to je uprostřed???)

...moje aktuální vlasy

oceněná nemocnice...sice už v roce 2008, ale stejně!

...čekám na UZV v "oceněné" nemocnici

Vyrobená čarodějnice...Viki je roztomilá
(...tu nespálíme)

...kolik vidíte???

 




















      

Komentáře