Dnes konečně začaly prázdniny....hurá!!!

Krásný poslední den školního roku vám všem, kteří jste zvládli školu i další ty náhradní činnosti k tomu!!!
A je to tady...konečně nám po 4 měsících domácího vyučování začaly zasloužené a vytoužené prázdniny! A myslím, že to platí jak pro děti, tak hlavně i pro rodiče! 
Dnes ráno jsme po dlouhé době zase vstávaly s budíkem, měla jsem strach, aby jsme nezaspaly...Dnes měla být Štěpánka před školou v 7.40...před tím se ještě musela nasnídat, obléci a učesat. Pak jsme už vyrazily...Byla napnutá, i když bylo jasné jaké vysvědčení bude! Byly samé jedničky, a veliká pochvala od paní učitelky před třídou, že není co vylepšovat. Opravdu jsem pyšná matka, je to šikulka!!! To jsem viděla už při on-line výuce, je chytrá, rychlá a logicky přemýšlí...Má v sobě dravost a chce být nejlepší, i když my to po ní rozhodně nevyžadujeme. Jen jí vedeme k plnění školních povinností...je to pro ní něco, jako pro dospěláky práce. Minulý týden dělaly děti s paní učitelkou kvízy v aplikaci Kahoot, která je sama hodnotila a přidělovala body. No, až na jediný případ byla vždy první... Občas si tak říkám po kom vlastně je??? Asi kombinace obou nás...něco má po mně a něco po manželovi. A to je asi ta nejlepší kombinace!!! A snad v nás má i ty nejlepší vzory, co se chování a vztahů týče. Tolik tedy k dnešnímu vysvědčení...na školu teď na dva měsíce zapomeneme...máme PRÁZDNINY!!!! Hurá, hurá.....:-)
No, nám už trochu začaly minulý týden...měli jsme tady návštěvu...mojí sestru se synem, tedy Štěpky bratrancem (v září mu bude 14 let)...A byli jsme spolu každý den skoro od rána do večera. Bylo to trochu náročné, ale byly tady jen na pár dnů, jen co jim dovolili z Itálie vyjet, tak přijeli! Ségra měla trochu nakupovací absťák po českých věcech. Tak jsme oběhly pár (no, víc) obchodů...my tři holky, synovec jako klasický chlap odmítl...Pak jsme všichni byli v Praze...Nejdříve v Jump areně, tam si ti dva hodinu hopsali a k nám se vždy přišli jen napít, a za chvíli už hopsali trochu volněji...byli dost unavení a zpocení! A pak jsme šli ještě jezdit na motokárách...je to ve stejné staré hale, ale přesně na druhé straně. Synovec Samuele motokáry zná a má je moc rád, jezdí sem skoro vždy když jsou v Česku...ale my se Štěpkou jsme tam byly poprvé. Když byla ještě Niki menší, tak jsme chodily spolu, ale jinam. Štěpánka se bála jet poprvé sama a já jsem uvítala, že můžu jet také...:-)
Koupily jsme si  závoďácké kukly, půjčili nám helmy a vyrazili jsme! My dvě spolu a Samu, jako profík sám! Bylo to úžasné, krásné a parádní!!! Brzy zase půjdeme...ale Štěpka už chce jezdit sama, pořád mi říkala, že jedu pomalu a brzdím...ať pořádně sešlápnu plyn...No, i já bych jela rychleji, ale protože jsme jely poprvé a v dětské jízdě, tak se i motokára s přibývajícími koly postupně zrychlovala. Já miluju vše adrenalinové, atrakce na pouti i jízdu na motokárách. Zatáčky jsme opravdu krouhaly smykem, až kola kvílela a na rovinkách jsme měly plyn sešlápnutý až na podlahu...Byl to zážitek, prý oproti hopsání v Jump aréně, mnohem mnohem lepší. Jo, jo tak si to brzy zopakujeme...:-)
Pak jsme byli všichni i s dětmi u našich rodičů celý den na chatě, trochu jsme slavili narozeniny a setkání nás všech po tak dlouhé době! Bylo to moc milé a hezky jsme si to užili!!!
Pak jsme stihli nějaké procházky po Slaném, na Háje do lesoparku a další.
A byl tady víkend...grilovali jsme a pak jsme konečně připravili bazén na léto...snad už opravdu bude!
Já jsem se tedy více zdržovala pod pergolou ve stínu, ale Štěpka se hned jak se bazén začal plnit vodou koupala...brrrrr, voda měla kolem 20 stupňů a byla dost ledová. Pak se raději šla ještě ohřát do vany s horkou vodou do koupelny. A v neděli jsme pokračovali ve stejném duchu...doma, zahrada a slunce!!! Byl to hezký pohodový den, moc jsem ocenila rozkládací houpačku, kde jsem se často válela...a šlo mi to celkem dobře!!!
A dnes...poslední červnový den jsme byly celé odpoledne s kamarádkami a dětmi venku v lesoparku. Holky tam jezdily na kolech...a došlo i na slzy. Nejdříve Štěpka spadla i s kolem z překážky, pak jezdily v blátě a přijely obě s pruhy a nánosy bahna na zádech i na kolech. A ve finále si kamarádky syn odřel koleno...Naštěstí to všechny děti přežily, až na pár odřenin a zablácené oblečení i kola, to byl vážně vydařený den!
Zítra se asi zase uvidíme, máme v plánu koupání u nás na zahradě...tedy, chytré telefony nám ukázaly, že bude 28°C...tak snad nekecají a zítra bude pařák!

A další dny také doufám, že bude hezky...odjíždíme totiž ve čtvrtek ráno na 5 dnů na Lipno.
Bereme si kola, kolečkové brusle, koloběžku a další...máme v plánu si to tam pěkně užít a také sportovat. Ale začneme cesto dobrým obědem ve vyhlášené restauraci, kterou navštěvujeme vždy, když jedeme směr Šumava...Už týden tam máme rezervaci, protože je tam skoro vždy plno...
A jak jinak začít dovču, když ne dobrým jídlem...No, těšíme se moc...na všechno!!!!
Budeme bydlet v apartmánu, tak si s sebou beru i noťas a napíšu vám report z Lipna. Co se tam, za ten skoro rok, co jsme tam byli naposledy změnilo.

Opatrujte se....a hlavně si všichni UŽIJTE KRÁSNĚ LÉTO, MĚJTE HEZKÉ PRÁZDNINY...ať jste kdekoliv, nejdůležitější je s kým dovolenou i prázdniny trávíte...nikoliv kde!!!

Tak prázdninám AHOJ...:-)

Štěpánka...:-)       
my dvě a "formule"...:-)

Samuele & já & Štěpánka

Motokáry CMK...

hop, hop. hop...Jump arena, Praha...:-)

Štěpánka se chystá skočit...

třídní dort pro 3.B.

Kvíz Kahoot!!!
...a vítězka...:-)











Komentáře