První únorový článek...a návrat z hor...:-)

Krásný začátek února vám všem!!!
Tak jsme zpět z hor, vrátili jsme se v sobotu, bohužel píšu až dnes, protože jediné "stroje" se kterými jsem se kamarádila byla pračka a sušička. A podle hromad prádla budu prát asi tak do půlky února. Tak jsem ani neměla čas na psaní článku...chuť ale byla!
A jak jsem se měla na horách???
Skvěle, parádně, báječně...prostě jako vždy to byla KRÁSA!!! Týden v Krkonoších, kousek od Vrchlabí utekl ještě rychleji než jiné týdny..a že ty také pěkně letí! Naše banda se sešla už ráno na obvyklém místě a odtud jsme odjeli směr hory, cestou jsme se ještě všichni zastavili v restauraci na skvělý oběd...také oblíbený podnik. Raději jsme měli rezervaci, protože 32 lidí se jen tak někam nevejde! A pak už jsme vyrazili do chaty...a tam začalo naše dobrodružství hned po příjezdu.
Jak jsem už minule psala, tak chata je uprostřed sjezdovky, příjezdová cesta je vlevo od sjezdovky a chata je vpravo vedle sjezdovky. Hned pochopíte proč to píšu...Vždy v zimě, nám věci k chatě vozí přeplněný mega koš (místo hrabla vpředu) rolby. Ale letos kvůli nedostatku sněhu nemohla rolba sjet pod svah na parkoviště pro naše věci. No, a představte si věci pro 32 lidí...lyže, oblečení, ručníky, lůžkoviny a mnoho, mnoho, mnoho jídla a pití. Včetně asi 8 sudů piva...No, je to fakt hóóóódně věcí, které je nutné dostat od auta na chatu. Letos jsme tedy měli zpestření, že jsme věci různě překládali do silných aut a vozili je do půlky toho kopce, který byl na úrovni chaty...ale dělila je prudká sjezdovka včetně vleku...Tam jsme všechny věci vyndali zase z aut a přenosili přes sjezdovku, kličkující se mezi lyžaři do chaty. Zkoušeli jsem věci i převážet na bobách, ale na kolmé sjezdovce se nám občas kutáleli dolů ze svahu...a na sněhu pěkně jeli. A takové sudy plné piva, to bylo i na silné chlapy dost těžké...ale když se jednalo o pivo, tak ani moc neremcali a nosili!  A tak začala naše dovolená...:-)
Všichni jsme se zabydleli na svých pokojích a pak už jsme jen po tom úvodu odpočívali, relaxovali, bavili se, smáli se, jedli a pili...No, prostě pohoda!!!
Na tu sněhovou bídu, která je všude v republice, jsme měli celkem dost sněhu a v sobotu + neděli i sluníčko a modrou oblohu. Pak nám dva dny pěkně chumelilo a také poslední dva dny chvílemi pršelo. Každý den jsme lyžovali, někdo boboval, někdo zase jezdil na snowboardu..a ty nejmenší děti si hrály ve sněhu. Počasí nám vyšlo opravdu skoro perfektní. Když jsme v sobotu odjížděli tak bylo dost teplo a sníh tál. Myslím, že tento týden už není tak ideální.
Také jsme chodili nahoru, na konec sjezdovky do chaty (Liberecká Bouda) s kioskem na různé dobroty..s holkama jsme si dávali Bombardino...a bylo vynikající!!!
A od čtyř hodin, když skončilo lyžování, tak jsme pak byli společně ve společenské místnosti a jako vždy jsme si povídali a u toho každý den snědli spoustu jídla, pili a moc jsme si tu naší dovču užívali. Děti (14) různého věku, holky i kluci si vždy udělali partičky a parádně si vyhráli...Na našem třílůžkovém pokoji si vždycky hned po příjezdu upravíme pokoj dle svých představ..tak si uděláme "trojlůžko" ze dvou stran je u zdi, obložené palubkami...a dětem se tady na tý veliký ploše moc hezky hraje...někdy tam bylo 6 i 8 dětí. A my s manželem jsme byli často "vyhozeni", aby si tam mohly děti hrát...ale co by rodič neudělal pro blaho dětí...:-)
Děti školou povinné si také dělali společně úkoly, tedy každý svoje, ale seděli u stolů ve společenské místnosti a byly skoro "jako" ve škole. V pátek poslední večer, byly všechny děti odměněny medailí. Jeden náš dospělácký účastník Martin, je veliký komik...pro děti vždy vymyslí různé akce a blbiny!!! Také on, je se speciálními a trefnými komentáři na každé dítě, medailemi odměňoval a všichni jsme se fakt hodně pobavili a nasmáli.
A to byl konec naší letošní zimní dovolené, už máme ale zarezervovaný termín na příští rok...zase ve stejné sestavě, jen děti nám troch povyrostou...a možná nějaké přibudou...
A stejně jako jsme na chatu věci stěhovali, tak jsme je zase přes sjezdovku přenášeli na druhou stranu a nakládali rovnou do aut. Sníh totiž dost odtál, tak na cestě místo sněhu tekly proudy vody.
Věcí bylo o dost míň...zato my jsme odjížděli asi všichni trochu těžší!!!
Ale maximálně spokojení a už se všichni moc těšíme na další pobyt...ten další, bude zase v červnu...:-) 
I pro mně byl ten týden moc hezký, byla jsem týden s manželem a Štěpánkou, nemusela jsem chodit na žádné kontroly nebo injekce k lékařům, ani nikam jinam.

Dnes už mi zase nějaké povinnosti začali, byla jsem na OSSZ...a zítra jedu do Motola...ale to napíšu zase příště...a bude to brzy, teď se nikam z domova nechystám...Budu vás informovat o všech novinkách. A zase nějaké mám...:-)

Mějte se všichni moc a moc hezky...

Blíží se třiadvacátá hodina, tak tedy...DOBROU NOC!!!!


Liberecká Bouda...

naše partička...:-)

všechny "velký" holky...

Místo běhu na oválu...jízda na sněhu

my dvě Štěpánky...:-)

Možnosti kam jít...???

když mrzlo, "narostly" nám na chatě krásné rampouchy...

Štěpánka mi pózuje...

a já na lyžích...-)

krásy Krkonoš...Ski areál Luisino údolí...
























   

Komentáře